06.11.2008

Молодіжний загальноцерковний табір в Яремчі


З 31 жовтня по 2 листопада в місті Яремче, що на Івано-Франківщині, відбувся "Молодіжний літній табір". Організаторами такого заходу виступила Патріарша Комісія У Справах Молоді УГКЦ. Очолив цей табір голова цієї комісії о.Йосиф МІЛЯН. На табір була запрошена свідома активна молодь з кожної Єпархії. Всього було зареєстровано більше 70-ти учасників. Найбільшу активність взяли західні єпархії, але також були представники з центральної, південної та східної України.

В межах програми, молоді було запропоновано опрацювати кілька документів, та висловити свої погляди та запитання стосовно них. Серед документів були: "На шляху до Емауса" - послання до молоді Синодальної комісії у справах молоді УГКЦ; Звернення до старших членів Української Греко-Католицької Церкви з нагоди завершення Патріаршого Собору "Молодь у Церкві третього тисячоліття"; Слово голови Патріаршої Комісії У Справах Молоді УГКЦ о.Йосифа МІЛЯНА; Звернення Блаженішого Любомира ГУЗАРА до молоді. Молодь ще раз показала, що вона жива, повна сили і бажання діяти.

Екскурсія на туристично-спортивно-розважальний комплекс "Буковель" справила море незабутніх і найприємніших вражень. У вільний час була прогулянка мальовничими місцями міста Яремче. Відвідини водоспаду залишили казкові, а для декого і "вологі" спогади про це місто.

Учасникам табору було запропоновано лекцію голови Комісії у Справах Душпастирства Здоров"я Стефан ДМИТРИШИН. Хід лекції показав, що молодь дуже не байдужа до тієї ситуації здоров"я нації, яка зараз є в державі. Навіть після закінчення лекції, можна було ще довго бачити дискусуючу молодь.
Релігійні, українські та національні пісні під гітару в продовж табору,хоч і не давали допізна спати, але піднімали настрій та гуртували всю молодь, і в цьому було видно могутність спільності молодих людей.

Гірка мить закінчення табору тривожила всіх , але думки про наступну співпрацю і скорі зустрічі гріли серця.На думку організаторів та учасників заходу все вдалося якнайкраще.

Джерело:
www.mkkae.ucoz.ua