03.11.2008

Про Суспільний тиждень у програмі "Шустер. Live"

3 листопада у Києві в рамках Суспільного тижня: "На шляху до солідарності українського суспільства", який проводить Українська Греко-Католицька Церква, о 19.30 на ТРК "Україна" у програмі "Шустер. Live" відбувся публічний діалог та дебати у прямому ефірі щодо прав і свобод у міжрелігійних та суспільних відносинах.


Участь у дебатах взяли представники трьох монотеїстичних релігій: Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, рабі Яків Дов Блайх, головний рабин Києва й України, та шейх Ахмед Тамім, голова Духовного управління мусульман України.

"Солідарність нам конечно потрібна, бо це є складова частина життя суспільства. Суспільство не може існувати, коли люди не звертають увагу одне на одного. Коли люди живуть для себе, тоді це велика трагедія. Щоб суспільство жило – потрібно солідарності. Це означає, що кожний має відчувати, що він потребує іншого і одночасно – що інші потребують мене, моєї допомоги", – зокрема сказав Блаженніший Любомир.


Крім головної теми учасники програми обговорили питання душевної рівноваги і спокою (не зважаючи на різні кризи), викладання у школах релігієзнавчих предметів, віротерпимості та екуменічного діалогу.


Джерело: Офіційний сайт Української Греко-Католицької Церкви



2 комментария:

Анонимный комментирует...

Алла Бойко. Вирішую для себе питання - чи варто таким людям, як представники духівництва різних конфесій, брати участь у шоу, які влаштовує наше ТБ. Шустер не давав "свободи слова" тим, кого хотілося слухати і слухати. Справжня мудрість не може сприйматись у контексті
легковажних реплик і недолугих питань ведучого.Необхідно створювати сучасні, проблемні, глибокі і цікаві релігійні програми, щоб вони були рейтинговими, а не та "пустота" Шустера.

Анонимный комментирует...

а я думаю якшо э можливість сказати шось вартісне людям, то треба це робити навіть через таку "пусту" на чийсь погляд програму як Шустер-лайв.