31.10.2009

Попри паніку пов’язану з грипом Суспільний тиждень відбудеться

«Суспільний тиждень 2009» відбудеться незважаючи на паніку пов’язану з грипом. Про це сьогодні повідомила прес-служба Київської Архиєпархії УГКЦ. Відкриття Тижня розпочнеться в суботу о 15:00 в стінах Києво-Могилянської Академії.

«Сьогодні Україна переживає нелегкий період, але як члени Церкви ми довіряємо Богові. В цей час Церква не може стояти осторонь суспільства. Ми плануємо обговорити наші найгостріші проблеми, в тому числі і питання грипу». – заявив організатор заходів о.-д. Ігор Шабан.

Після відкриття відбудеться конференція присвячена церковним сподвижникам примирення митрополиту Андрею Шептицькому та патріарху Йосифу Сліпому. Одну із доповідей прочитає ректор Дрогобицької духовної семінарії о. Мирон Бендик. «Я приїхав сюди із Дрогобича. Думаю паніка, яка панує в суспільстві є неадекватною щодо серйозності ситуації».

В УГКЦ має довгу традицію апелювання до суспільних проблем. Засновником Суспільного тижня в Україні є митрополит Андрей Шептицький. У Києві Суспільний тиждень пройде вже вдруге. Вчора очільник УГКЦ Блаженніший Любомир закликав до молитви за недужих.

1 комментарий:

Анонимный комментирует...

Товариство! Ви що тут повбивати зібралися інтелектуальний цвіт нашої Церкви зібравши всіх разом на конференцію? о. Бендик вважає...ну звичайно, він що у нас дипломований епідеміолог???